Het jaarlijkse Personeelsuitje!

Personeelsuitje in Rotterdam

Als uw baas u vraagt het jaarlijkse personeelsuitje te organiseren, ervaart u dat dan als een kans om te laten zien over wat voor organisatorisch talent u beschikt of past u daar liever voor? Natuurlijk is het een grote verantwoording die op uw bord wordt geschoven. Hoe zorgt u ervoor dat het uitje op rolletjes loopt? Hoe komt u erachter welk uitje bij de groep in de smaak zal vallen? Hoe zorgt u dat u binnen budget blijft? Het is allemaal veel geregel, maar volg de volgende stappen en u bent er van verzekerd dat u de ideale voorbereiding heeft voor het personeelsuitje.

1.         Inventariseer wie er meegaat naar het uitje en onderzoek iedereen zijn of haar mogelijkheden. Zijn er mensen slecht ter been, dan is een uitgebreide rondleiding geen goed plan. Drinken mensen om wat voor reden dan ook niet, plan dan geen wijnproeverij in. Het is belangrijk dat er geen mensen buitengesloten raken bij het personeelsuitje. Samen beleven, daar gaat het om.

2.         Bepaal de doelstelling van het uitje. Worden er nieuwe mensen welkom geheten bij het team? Is er een nieuw product of dienst die wordt gelanceerd? Of moeten de koppen gewoon weer dezelfde kant op? Een personeelsuitje is het moment bij uitstek om op een speelse manier aandacht te geven aan dit soort zaken, maak hier dan ook tijd voor.

regenachtig uitje

3.         Voor alle jaargetijden zijn leuke uitjes te bedenken, maar zeker ook uitjes die beter niet gedaan kunnen worden. Hou in de herfst en wintermaanden altijd rekening met wisselvallig weer en tref de nodige voorbereidingen. Zorg bij buitenactiviteiten voor poncho's of zelfs een plan B. Zorg bij binnen activiteiten in de zomer dat ruimte goed geventileerd is en dat er airco aanwezig is.

4.         Hoe bepaalt u nu welk uitje geschikt is voor de groep? Dit zal vast niet het eerste uitje zijn dat georganiseerd wordt voor het team. Ga na wat er in het verleden al gedaan is en peil in de groep hoe die uitjes bevallen waren. Probeer bij het uitje ook niet alleen met de mogelijkheden rekening te houden, maar zeker ook met de interesses van de groep. Is de groep overwegend fit en sportief? Ga dan ook voor een actief uitje, zoals klimmen of RIB varen. Zitten er meer levensgenieters in de groep? Dan is een proeverij of kookworkshop een ideale keuze.


5.         Maak de datum minimaal 2 maanden voor het uitje bekend. Zodoende heeft iedereen voldoende gelegenheid ruimte te maken in zijn of haar agenda en vergroot u de kans op een maximale opkomst.

6.         Bij het organiseren ontkomt u uiteindelijk niet aan het inhuren van externe partijen. Een locatie moet geboekt worden, er moet een lunch worden ingecatert en u heeft de perfecte activiteit voor uw team gevonden. Zorg dat alle afspraken met de externe partijen op de mail gezet worden. Mocht u telefonisch wat bespreken? Stuur dan meteen een bevestigingsmail waarbij je alles nogmaals uiteen zet, zo voorkomt u later nodeloze discussies.

7.         Budget overschrijdingen liggen altijd op de loer. Begin bij het plannen van het uitje dan ook met de essentiële zaken zoals eten, locatie en activiteiten. Als daarin voorzien is kunt u kijken of er nog budget over is voor andere zaken. Reserveer ook voldoende budget voor uitgaven op de dag zelf, het kan altijd zijn dat je voor onvoorziene kosten komt te staan.

8.         Plan de dag niet te vol, zeker als u verschillende activiteiten gaat doen. Een grote groep is altijd lastig in beweging te krijgen en zal zich niet snel verplaatsen. U bespaard uzelf en de groep veel ergernis als er ruim tijd wordt ingeplant en de dag relaxt verloopt.

Als u deze punten volgt bent u al aardig op weg met het organiseren van het ideale personeelsuitje voor uw team. Loopt u ergens tegenaan? Bel ons dan gerust, onze event planners staan altijd voor u klaar!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om aan te tonen dat je een mens bent en om site spam te voorkomen.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.